Referenties

Ziekenhuis Nij Smellinghe

Organisatie: Ziekenhuis Nij Smellinghe
Contactpersoon: Alwin Brouwer
Functie: Kinderarts en Quality Officer
Telefoon: 0512 588 888

Logo Smellinghe

GerbenWelling.nl

Contactpersoon: Gerben Welling
Functie: Directeur/bestuurder en transitiemanager. Veel ervaring in de 1e lijn, langdurige- en revalidatiezorg
Website: www.gerbenwelling.nl
Telefoon: 06 5126 9353
E-mail: info@gerbenwelling.nl

logo gerben welling

Auxilio

Met Kaat en partners diverse calamiteiten mogen analyseren en ook een training op maat ter preventie van calamiteiten verzorgd gekregen. Een goede analytische blik, prettige communicatie en zorgvuldig onderzoek hetgeen de zorg weer een beetje veiliger maakt.
Mark Schneiderberg, Algemeen Directeur Auxilio en Huisarts

ZINN

De wijze waarop de onderzoekers van Kaat Vink & Partners werken en de ruimte die de betrokkenen wordt geboden voor hun emoties en inbreng is als veilig ervaren. De zorgvuldigheid waarmee het onderzoek is uitgevoerd en de vertrouwelijke sfeer die de commissie heeft geboden heeft geresulteerd in een kundig onderzoeksrapport. Dit is waardevol omdat ZINN hiermee de risico’s, processen en communicatielijnen opnieuw kritisch heeft kunnen bekijken. Een mooie kans om te leren en verbeteren. (www.zinnzorg.nl)

Zinn Zorg

Zorggroep Apeldoorn e.o.

In de zorg gaan veel zaken goed en gebeuren prachtige dingen. Waar mensen werken komen soms helaas ook calamiteiten of incidenten voor. Als zorgorganisatie is het van belang om dan een zorgvuldig, ontwikkelgericht onderzoek te doen naar het incident of calamiteit. De afgelopen vier jaar hebben we vanuit Zorggroep Apeldoorn en omstreken regelmatig met Kaat Vink & Partners gewerkt. Onze ervaring is zeer positief. Kaat analyseert de situatie zorgvuldig en grondig, stelt zich lerend op, werkt prettig samen met betrokkenen binnen en buiten de organisatie, begrijpt waar het in zorgverlening om gaat en levert binnen de gestelde tijd een goed leesbaar en compact rapport op. Ook in de bestuurlijke bespreking toont Kaat zich professioneel, inhoudelijk en denkt mee in dilemma’s. In de ondersteuning van het implementeren van verbetermaatregelen toont Kaat zich een kundig vakvrouw.

Margje Mahler, Voorzitter Raad van Bestuur ZGA e.o.

RHOGO Huisartsen Spoedpost

Naam: Renee van den Bosch
Functie: Manager Spoedpost

Afgelopen twee jaar hebben we meerdere malen gewerkt met Kaat Vink & Partners naar volle tevredenheid. Een professionele, prettige en efficiënte begeleiding van calamiteiten. Onlangs heeft Kaat ook een training ‘samenwerking regiearts & triagist’ bij ons verzorgd waar we ook uitermate tevreden over zijn. Kaat Vink & Partners zijn zeer goed op de hoogte van de werkwijze op een Spoedpost.

Rhogo

Spoedpost van Huisartsenpost Utrecht Stad

Naam: Dionne Steenvoorden
Functie: algemeen directeur Spoedpost Utrecht Stad

Afgelopen 2,5 jaar hebben we met Kaat Vink samengewerkt voor het uitvoeren van calamiteitenonderzoeken en het opzetten van onze eigen calamiteitencommissie en de VIM commissie. Door haar ruime kennis van huisartsenpost en huisartsenzorg, weet ze goed in te spelen op de situaties. En dankzij haar grote netwerk weet ze steeds de juiste expertise in te zetten wanneer de situatie dit vraagt. Daarnaast is Kaat een toegankelijk persoon en kun je haar gemakkelijk bereiken om even te overleggen.

Spoedpost van Huisartsenpost Utrecht Stad.

Huisartsenpost Oosterhout

Naam: Daan Kerklaan
Functie: Directeur HAP Oosterhout

We moesten noodgedwongen over naar een andere organisatie om ons te begeleiden bij een calamiteit en hebben Kaat Vink & Partners (toen nog Vink & Meulenberg) benaderd of ze ons konden helpen.
Zonder enige twijfel hebben ze ja gezegd en zijn ze gestart. Ik heb het contact meteen als zeer prettig ervaren en uitermate professioneel, maar wel met ongelofelijk veel empathie voor alle betrokkenen. Ze zijn gedegen en adequaat en weten op een zeer menselijk manier de moeilijk zaken te bespreken en ook in het juiste daglicht te plaatsen, waarbij duidelijkheid voorop staat.
Er is veel ervaring, kennis en betrokkenheid aanwezig wat het gevoel geeft dat je als manager ook echt ontzorgd wordt.

review huisartsenpost oosterhout

Samenwerking

Kaat Vink & partners heeft gewerkt met en voor onder meer:

  • Dokterswacht Friesland
  • ZINN
  • Ziekenhuis Nij Smellinghe
  • MCL Leeuwarden
  • Huisartsenposten Oost-Brabant
  • RAV Midden-Brabant
  • RAV Noord-Nederland
  • Verzorgingscentrum Leppehiem
  • IJsselheem
  • Huisartsenpraktijken
Huisstijlvorm transparant

Quotes:

Jan Klein, (met toestemming geciteerd) Anesthesioloog en hoogleraar Safety Engineering, TU Delft:

“De inzet van een externe partij verhoogt de kans op leren van een calamiteit”.

Gerben Welling (zie referenties):

“Kaat Vink en Jan Meulenberg (en na diens pensionering: de netwerkpartners) brengen met hun achtergrond veiligheid in het onderzoek naar calamiteiten. Hiermee creëren ze een vruchtbare ondergrond om te leren.”

Ingewiets Hemmes, Oud-inspecteur IGJ; senior consultant bij MedInsight en mede-auteur van “Prisma Praktisch”:

“Kaat heeft destijds bij mij de PRISMA-training gevolgd. Daarna heb ik met haar samengewerkt voor Dokterswacht Friesland, onder meer bij het verzorgen van training voor de leden van de calamiteitencommissie. Ik kan Kaat Vink & Partners van harte aanbevelen!”

Neem contact op